• Vakkennis Empathie Integriteit


 • De beller is sneller 06 13697421. Maar mailen kan ook!

  Moeder, ondernemer en notarisklerk

  ontspannen luisterend

  Ik ben Ulrike Jansen-Schwaab, opgegroeid in een ondernemersgezin als jongste van drie dochters op het Rotterdamse Noordereiland.
  Ik heb de leukste echtgenoot van de wereld en ben moeder van twee volwassen kinderen. Geweldige mensen met ieder hun eigen hartverwarmende talenten, waar zij in hun dagelijks leven invulling aan geven.
  Als werkende moeder heb ik meer dan 30 jaar ervaring als notarisklerk; grote, middelgrote en kleine notaris- en advocatenkantoren maken deel uit van mijn werkverleden. Ik leg er eer in op een creatieve, integere manier met gevoel voor de menselijke maat mijn werk te doen. Empathie maakt daarvan een essentieel onderdeel uit. In het bezit van de Akte van Bekwaamheid als Notarisklerk heb ik mij beziggehouden met alle facetten van de notariële praktijk.

  Vrijwilligerswerk binnen kerk en samenleving

  Vanuit een grote sociale en kerkelijke betrokkenheid ben ik al vele jaren actief als vrijwilliger binnen kerk, sport en samenleving. Daaronder zijn begrepen bestuurlijke functies binnen de charitas en het Parochieel Zangkoor "Sint Gregorius".

  Als (zorg)vrijwilliger bij de jaarlijkse bedevaart naar Lourdes van de Nederlandse Associatie van de Orde van Malta geef ik gestalte aan de daadwerkelijke naastenliefde jegens zieken en behoeftigen.

  Daarnaast geef ik gestalte aan mijn maatschappelijke betrokkenheid door het lidmaatschap van een politieke partij en maak ik deel uit van het wijkteam ter ondersteuning van onze fractie in de deelgemeente Rotterdam-Alexander. Daarnaast maak ik in de functie van penningmeester deel uit van het landelijk bestuur van het Katholiek Vrouwen Dispuut. Dit is een landelijk netwerk van maatschappelijk betrokken vrouwen. Wij komen maandelijks samen om in kleine kring te spreken over allerlei maatschappelijke, politieke en kerkelijke vraagstukken. Jaarlijks wordt landelijk een symposium georganiseerd, waarbij een actueel maatschappelijk onderwerp door spreeksters wordt uitgediept en plenair bediscussieerd. Uiteraard komt ook het sociale aspect ruim aan bod.

  Muziek en tuinieren

  met mijn prachtige oude basblokfluit

  In mijn spaarzame vrije tijd kunt u mij vinden als blokfluitist in een amateurensemble, als koorsopraan in een kerkkoor of als lectrix in de kerk.

  Ben ik echt even kwijt? Dan ben ik aan het wandelen met de hond of aan het tuinieren. Een geweldige manier om te ontspannen door inspanning. En als u mij door al die andere bezigheden even niet kan bereiken, spreek dan de voicemail in of stuur een e-mail.